YCE2011

En oplevelse for livet.

Skødstrup LIONS Club sendte i sommeren 2011 to unge piger, Josephine Andersen (19) og Stine Eg Friis (18), på udveksling. Begge piger havnede i USA, hvor de tilbragte deres sommerferie sammen med andre unge fra hele verden.
Josephine kom til Missouri, mens Stine var på Hawaii.
Under deres ophold fik de mulighed for at smage på den amerikanske kultur og de fik på kort tid knyttet livslange venskaber til andre unge fra hele verden.

Stines historie - Hawaii

Palmer, lyseblåt hav og helt hvide strande er de associationer man forbinder med Hawaii. Mine forventninger var i hvert fald høje, da jeg d. 3. juli ankom alene til Honolulu Airport, og Hawaii skuffede ikke. Det var ikke mindst landskabet, der levede op til mine forventninger, men jeg blev også mødt af en kæmpe gæstfrihed lige fra dag ét, hvor jeg med det samme fik kindkys, knus og en krans om halsen. Min værtsmor lærte mig straks et hawaiiansk ord: "Ohana", som betyder familie. Dette ord beskriver den hawaiianske livsfilosofi, hvor de anser alle for at være en stor familie uanset religion, alder og hudfarve. Derfor tiltaler de alle med "bror, søster, tante, onkel osv." i stedet for fornavne.
Efter 3 dage måtte jeg  desværre sige farvel til min værtsfamilie og drage på Lions camp for at mødes med 26 andre unge fra 15 forskellige lande.
Denne 3 ugers rejse er blevet den mest oplevelsesrige jeg har været på. Den har ikke bare givet mig en ny viden om den amerikanske- og hawaiianske kultur, men den har vigtigst af alt givet mig 26 nye venskaber rundt omkring i hele verden.

Josephines historie - Missouri

Californien, Florida, Texas og Alaska er nogle af de amerikanske stater som de fleste danskere kender til eller har hørt om, men de færreste kender staten Missouri, og det gjorde jeg heller ikke da jeg d. 6. juli satte mig til rette i flysædet med kurs mod USA.
Men selvom Missouri ikke traditionelt set er en "feriestat" er det stadig en stat, som har masser at byde på f.eks. baseballkampe, markedsdage, smuk natur, cowboylivsstil og ikke mindst uendelige motorveje og fastfoodkæder.
Udover mødet med den ærkeamerikanske kultur var det også en rejse, hvor jeg lærte om mange andre kulturer da jeg tilbragte en uge i camp med 13 andre unge fra 9 forskellige lande. Det var en uge med mange nye oplevelser, og hvor der opstod nye venskaber på tværs af landegrænser.
For mig repræsenterer Missouri den ægte amerikanske ånd, kultur og livsstil, hvor gæstfrihed og gensidig respekt er nøgleord og hvor man føler sig velkommen uanset alder, farve og religion.