YCE2015

På sprogrejse med Lions Club

af Freja Kongstad

I sommeren 2015 blev jeg sendt afsted, på sprogrejse til Cypern, sponseret af Lions Club Skødstrup. Jeg tog afsted d. 7. juli, og kom hjem igen d. 21. Jeg skulle altså være alene i fremmed land i 2 uger. Min mor kørte mig til Hamborg, hvor jeg skulle flyve fra. Jeg skulle mellemlande i München.
Jeg var lidt nervøs for det, da det var første gang jeg skulle rejse alene. Alt gik heldigvis som det skulle, og jeg kom sikkert til Larnaca, som er en lidt større by på Cypern. Jeg blev hentet af den lokale Lions Club i lufthavnen, og de kørte mig, to spanske drenge og en canadisk pige, hen til den camp, hvor vi skulle bo. Vi blev modtaget af en hel masse unge mennesker, fra vidt forskellige lande.
Der var to drenge værelser, og to pige værelser. Jeg boede på et værelse med en fra Sverige, en fra Canada, en fra Tjekkiet, en fra Rusland, en fra Estland, en fra Ungarn og to fra Serbien. Vi alle helt vildt forskellige, og vi havde kun engelsk til fælles. Der gik ikke mange dage, før vi blev fortrolige med hinanden. Vi snakkede om alt muligt. Kærester, ungdommen i vores lande, politik, pige problemer, og alt muligt andet som vi tænkte på.
Vi lavede alt muligt spændende, og der var ikke to dage, der var ens. Vi besøgte forskellige byer, hvor vi var på museer, så gamle bygninger, spiste lokalt, og så der blev selvfølgelig også tid til shopping. Der lå nogle kæmpe shoppingcentre og gågader, i de byer vi besøgte. Alting var helt vildt billigt, og vi fik shoppet igennem. Der var også nogle dage, hvor vi bare var hjemme i campen. De dage var vi på stranden. Det var helt vildt lækkert, bare, at slappe af og nyde solen, sammen med ens nye venner.
De to uger gik enormt hurtigt, og pludseligt skulle jeg sige farvel, til nogle som jeg havde brugt noget af min sommer sammen med. Jeg glædede mig rigtig meget til at komme hjem, men det var altså også en mærkelig følelse, atsidde med. Det med, at man højst sandsynligt ikke kommer til at se hinanden igen.
Jeg vil varmt anbefale, at tage på sprogrejse med Lions Club. Der er fuldstændigt styr på det hele, og hvis nogle problemer skulle opstå, så er der altid mulighed for hjælp og rådgivning. Både fra den Lion, der sendte en afsted, men også fra de rejseguider der er nede i landet, hvor man befinder sig.
Jeg synes, at jeg har fået rigtig meget ud af, at være på sprogrejse. Jeg er på en måde blevet mere selvstændig. Det siger lidt sig selv. Det at man rejser helt alene, og så at man skal bo med nogle mennesker, som man overhovedet ikke kender. Ovenikøbet, skal man også snakke engelsk. Det har været helt vildt fedt, at lære om kulturer i andre lande. Jeg er på en eller anden måde, blevet lidt mere taknemlig for Danmark. Vi har meget mere frihed, end vi lige går og tror, faktisk.
Det eneste man skal gøre for, at komme afsted er, at sende en mail til den Lions Club i din by. Så fortæller de dig hvad du skal gøre, for at komme i betragtning. Jeg håber I har fået smag for det, for det er virkelig et godt tilbud. Jeg har haft en fantastisk tur!